Благочинний Смілянського округу взяв участь в архієрейському богослужінні у Михайлівському храмі міста Городище

Середа, 09.12.2020 09:15

7 грудня, у день пам’яті святої великомучениці Єкатерини, Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій прибув з архіпастирським візитом до Городищенського благочиння. У Михайлівському храмі райцентру Городище владика звершив Божественну літургію.

По завершенні владика виголосив проповідь на тему подвигу святої великомучениці Єкатерини, чиє життя є взірцем відданості служіння Христу.

Архієрей подякував благочинному Городищенського округу протоієрею Іоанну Жигалу за багаторічне ревне пастирське служіння на цій землі, відродження та збереження історичних пам’яток церковної архітектури,  до яких належить і Михайлівська церква.

Після цього архієпископ Феодосій очолив молебень до святого мученика Даниїла Мліївського біля його пам’ятника, встановленого на подвір’ї Михайлівського храму.

В рамках свого архіпастирського візиту до Городищенського благочиння владика Феодосій відвідав історичне місце поблизу села Чуїха, де знаходився підземний скит Виноградського Свято-Успенського монастиря. Тут владика освятив хрест і криницю над лісовим джерелом «Монастирське», яким користувалися колишні подвижники.

У молитовних заходах, які очолив Високопреосвященніший архієпископ Феодосій, узяв участь благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук.

Напередодні він звершив чин сповіді разом з кліриками Городищенського благочиння.

Кількість переглядів: 15