Архієпископ Феодосій відвідав унікальний куточок Черкащини – Малобузуківський гранітний кар’єр

Вівторок, 27.10.2020 17:57

27 жовтня, по завершенні Божественної Літургії в освяченому храмі у селі Голов’ятине, що у Смілянському благочинні, Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій відвідав Малобузуківський гранітний кар’єр на запрошення його директора Володимира Ніжнікова.

Володимир Миколайович Ніжніков широко відомий як церковний благодійник, активно допомагає в будівництві святих храмів, не відмовляє на прохання парафіян. Продукція його підприємства знаходить широке використання.

Керівник підприємства ознайомив владику Феодосія та інших духовних осіб, які його супроводжували, з історією та технологією промислового видобутку граніту, розповів про умови праці.

Гості дізналися про те, що площа, де розташований кар’єр, знаходиться в унікальному місці – на Українській кристалічній плиті, яка простягається з Житомирщині й аж до Чорного моря. Граніт, який тут видобувається, вирізняється своєю високою якістю і постачається не лише для потреб українських споживачів, але й за кордон.

Владика Феодосій подякував Володимиру Ніжнікову за його допомогу у вирішенні питань церковного будівництва і побажав помочі Божої у подальшій праці.

Прес-служба Черкаської єпархії

Кількість переглядів: 9