З благословення архієпископа Феодосія освячено й встановлено центральний купол на храмі святих новомучеників і сповідників Черкаських у Смілі

Вівторок, 29.12.2020 14:49

29 грудня 2020 року у Смілі відбулася знакова подія: з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія освячено і встановлено центральний купол, прикрашений хрестом, на храмі, який зводиться на честь святих новомучеників і сповідників Черкаських.

Зауважимо, що на сьогодні це єдиний з новозбудованих храмів, який присвячений світлій пам’яті святих страждальців, котрі віддали своє життя за віру Христову у 30-ті роки минулого століття.

Храм зводиться у приватному житловому масиві Мала Яблунівка, що на східній околиці Сміли. Його будівництво розпочалося шість років тому за проектом і за святим благословенням спочилого митрополита Софронія. Незмінним фундатором будівництва і настоятелем місцевої парафії є протоієрей Олексій Лукаш, а всі будівельні роботи проводяться під контролем його рідного батька – Анатолія Івановича Лукаша, ветерана-залізничника, котрий мешкає поруч.

Уставне освячення купольного хреста і самого куполу здійснив благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук разом з іншими смілянськими кліриками.

Отець Олексій подякував усім парафіянам і благодійникам, дякуючи яким завершуються головні надвірні будівельні роботи й відтепер все буде робитися усередині під накритим дахом. Священик пом’янув тих парафіян, хто не дожив до сьогоднішньої радісної події, а також висловив сподівання, що вже незабаром новозбудований храм буде готовий до освячення.

Встановлення куполу з хрестом здійснювалося за допомогою спеціального потужного автокрану, який вже вкотре надає керівництво черкаського ПрАТ «Азот», йдучи назустріч проханням громад, де звершується церковне будівництво.

Кількість переглядів: 33